Discussie forum voor en door gebruikers van Corilus Accrimed


  Aangepaste query voor griepvaccinatie

  Deel

  Stefaan Viaene

  Aantal berichten : 62
  Registratiedatum : 07-07-11

  Aangepaste query voor griepvaccinatie

  Bericht  Stefaan Viaene op wo sep 14, 2011 6:35 pm

  Geachte gebruikers,

  Gezien we nog steeds moeten wachten op de nieuwe versie van Accrimed, wil ik in het licht van de komende griepvaccinatie campagne toch reeds een nieuwe query opsturen.
  De bestaande query in Accrimed vertrok van alle patiënten boven de 65 jaar. Gezien terugbetaling voorzien is vanaf 50 jaar, is de nieuwe query aangepast en die selecteert uw populatie met GMD en boven de 50 jaar.
  Verder werden ook een aantal risicopatiënten bewaakt, en toegevoegd aan de populatie die diende gevaccineerd te worden. Vb. COPD, cardiale patiënten, ritmestoornissen en hartklepaandoeningen, diabetes, en een aantal immuniteitsstoornissen.
  De specifieke medidoccodes die hiervoor gebruikt werden, zijn nu verder uitgebreid, zodat voor wie gecodeerd noteert, meer correcte selecties zullen gemaakt worden in de risicopopulatie. Ook chronische nierinsufficiëntie en leverinsufficiëntie zijn nu toegevoegd aan de query.
  Deze query levert een lijst van patiënten op, die u kunt gebruiken om hen evt. uit te nodigen.
  Enige wat ik niet heb kunnen realiseren, is ook de reden waarom patiënt in de selectie zit te tonen. Indien u twijfelt, moet u dit nog zelf gaan opzoeken t.h.v. dossier zelf. Maar ik denk dat de lijst van uit te nodigen patiënten vrij correct is. Ik stel hierbij echter ook vast dat op het zelfde jaar door Domus wel tegenstrijdige adviezen gegeven worden betreffende de populatie die dient gevaccineerd te worden. Vb. in de gezondheidsgids staat dan “astma” uitgesloten is, terwijl in de aanbevelingen staat dat “ernstig astma of astma met onderhoudsmedicatie” wel tot de risico populatie behoort. Het spreekt vanzelf dat dit een heel moeilijke boodschap is naar software firma’s. Er bestaat ook géén code die de ernst van astma aanduid, en wie bepaalt dan ook die graad van astma?
  Zo zijn er nog wel enkele voorbeelden.
  Hier vind u een link om deze query op te halen. klik hier

  Hoe u deze query moet installeren in de rapportgenerator, kunt u nalezen in deze tekst. Klik hier

  Indien u het filmpje van Patrick Vandewalle wil bekijken omtrent invoeren van een rapport, dan klikt u op de volgende link. Klik hier.

  Hopende u hiermee van dienst geweest te zijn,

  Dr. Stefaan Viaene

   Het is nu do dec 13, 2018 5:21 pm