Discussie forum voor en door gebruikers van Corilus Accrimed


  Uitnodigingsbrief voor griepvaccinatie op basis van superuitgebreide query volgens DOMUS Medica

  Deel

  Stefaan Viaene

  Aantal berichten : 62
  Registratiedatum : 07-07-11

  Uitnodigingsbrief voor griepvaccinatie op basis van superuitgebreide query volgens DOMUS Medica

  Bericht  Stefaan Viaene op za sep 17, 2011 9:08 am

  Geachte gebruikers,

  Gezien we nog steeds moeten wachten op de nieuwe versie van Accrimed, wil ik in het licht van de komende griepvaccinatie campagne toch reeds een nieuwe, veel uitgebreider query opsturen.
  De bestaande query in Accrimed vertrok van alle patiënten boven de 65 jaar. Gezien terugbetaling voorzien is vanaf 50 jaar, is de nieuwe query aangepast en die selecteert uw populatie met GMD en boven de 50 jaar.
  Verder werden ook een aantal risicopatiënten bewaakt, en toegevoegd aan de populatie die diende gevaccineerd te worden. Vb. COPD, cardiale patiënten, ritmestoornissen en hartklepaandoeningen, diabetes, en een aantal immuniteitsstoornissen.
  De specifieke medidoccodes die hiervoor gebruikt werden, zijn nu verder uitgebreid, zodat voor wie gecodeerd noteert, meer correcte selecties zullen gemaakt worden in de risicopopulatie.
  Ook chronische nierinsufficiëntie en leverinsufficiëntie zijn nu toegevoegd aan de query.
  Deze nieuwe query is echter nog uitgebreider en opgesteld in functie van het draaiboek, gepubliceerd door Domus Medica in 2010. Klik hier

  1. In deze query zijn ook een hele reeks kankers opgenomen, ook HIV, reuma aandoeningen, neuro-musculaire en cerebro-vasculaire aandoeningen. Deze werden nu ook toegevoegd in de query. Er is wel een belangrijke rand opmerking te maken. Deze diagnoses worden inderdaad allemaal via ICD10 code opgezocht, en dit wil dus zeggen dat ze maar kunnen geselecteerd worden indien u inderdaad systematisch uw diagnoses gecodeerd hebt.
  2. De kankers worden inderdaad allemaal opgespoord. Maar zoals ook in de tekst van Domus staat, komen alleen die kankers in aanmerking die nog behandeld worden met medicatie die de immuniteit of de weerstand van de patiënt vermindert. Dit kan echter niet in een code gevat worden. Bijgevolg zal uw lijst zeker een “overschooting” geven, en zal die wel moeten gecontroleerd worden achteraf.
  Deze query werd nu toegepast op een uitnodigingsbrief. Hierdoor kunt u voor de populatie die door de query geselecteerd werd, een individuele uitnodigingsbrief aanmaken. Deze brief is wel gemaakt op mijn naam en hoofding. U kunt echter deze brief aanpassen op uw naam en hoofding. Eens dit gewijzigd rapport opgeslagen is, staat dit dan definitief op uw praktijk.
  Hoe u dit aanpast kunt u lezen in de volgende link.
  Klik hier.

  Hier vind u een link om deze query op te halen. Klik hier.

  Hoe u deze query moet installeren in de rapportgenerator, kunt u nalezen in deze tekst. Klik hier.

  U kunt ook het filmpje bekijken van Patrick Vandewalle.Klik hier.

  Hopende u hiermee van dienst geweest te zijn,

  Dr. Stefaan Viaene

   Het is nu do dec 13, 2018 5:34 pm